Energi, balance og ro

300TT
Ann-Charlotte Monrad

 
 

Kunne du tænke dig at deltage på vores 300-timers forløb? Vi har endnu ikke datoer for et nyt forløb, men ved tilstrækkelig interesse kan vi starte et op i efteråret 2024. Så skriv til os, hvis du vil være med. Du kan læse om vores seneste forløb nedenfor.

Tag hele Prana Yoga Shalas 300-timers Yoga Alliance-godkendte overbygning eller deltag i 55-timers forløb - en unik mulighed for læring og fællesskab.

Vi starter vores tredje 300 timers forløb op til oktober. Der vil som noget nyt være mulighed for at tilmelde sig enten hele uddannelsen eller et eller flere af tre 55-timers videreuddannelsesforløb med temaerne energi (yoga og kinesisk medicin), balance (terapeutisk flow, MFR, lymfesystemet og yoga med fokus på kvindekroppens faser) og ro (restorativ yoga og nervesystemet, yogafilosofi og meditation og meditative tilgange til yoga), der udgør en del af uddannelsen.

Dette tiltag skyldes, at mange har ytret ønske om at videreuddanne sig hos os, men uden helt at kunne overskue den økonomiske eller tidsmæssige investering det er at tage 300 timer på en gang. Tilmelder du dig vores 300-timers uddannelse, er du automatisk tilmeldt alle tre forløb.

Har du tidligere deltaget på vores 200- og/eller 300-timers uddannelse, kan du også deltage på enkelte moduler, hvis der er plads (prisen for ét modul er 3000,-)

Energi - 55 timers videreuddannelse

På det første af de tre forløb sætter vi den kinesiske medicin ind i en yogasammenhæng. Du vil blive præsenteret for de vigtigste organfunktioner, deres ubalancemønstre, meridianer og specialpunkter, og først og fremmest vil du lære, hvordan du både med sekvenser og måden at gå til en yogapraksis på i det hele taget kan hjælpe med at skabe energetisk balance. Vi kigger bl.a. på underskuds- og overskudstilstande, Milt-ubalancer, Lever-ubalancer, Hjerte-ubalancer mv.

Da kinesisk kostforståelse er en vigtig del af en balanceret livsstil i dette system, vil der også være sat tid af til dette spændende emne.

Du kan deltage uanset hvilken type yoga, du praktiserer og/eller underviser, men vær opmærksom på, at vores hovedfokus er på flow yoga, og at du vil blive præsenteret for både mere dynamiske og mere stille praksisser, med en hovedvægt på det dynamiske.

Inddrager du kinesisk medicin i din undervisning og praksis, er dette et forløb, du ikke vil gå glip af, da det tilbyder en bredere forståelsesramme end den, du måske kender fra fem elements-teorien.

Videreuddannelsen Energi finder sted på følgende tidspunkter:

Fredag d. 21/10, 18/11 og 16/12 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 22/10, 19/11 og 17/12 kl. 11.00-18.00

Søndag d. 23/10, 20/11 og 18/12 kl. 11.00-18.00

 

Balance - 55 timers videreuddannelse

På det andet af de tre forløb vender vi den første weekend fokusset mod de elever, der har brug for at bevæge sig og opbygge styrke, men som har skader der gør, at det kan være uhensigtsmæssigt at deltage på almindelige yogaklasser, hvor der f.eks. er meget vægt på håndleddene. Denne weekend vil vi genbesøge vores yogaanatomi og få en forståelse af, hvordan vi kan gøre yoga tilgængelig for de fleste.

På anden weekend går vi i dybden med, hvordan myofascial release (MFR) kan bruges som et supplement til yogaen, til at gavne bindevævet og til større velvære i hverdagen i det hele taget. Vi kigger både på anatomiske måder at bruge MFR på, samt hvordan vi kan bruge vores bolde til akupressur. Vi sætter også tid af til at undersøge (og praktisere!) hvordan vi kan kombinere yoga og styrketræning, som også er en vigtig praksis, når vi vil holde bindevævet sundt, ligesom vi kommer ind på lymfesystemet og på, hvordan vi kan inddrage en forståelse af det i vores måder at sekvensere på.

Tredje weekend er helliget kvindekroppen, dens cyklus og livsfaser. Her inddrager vi både en basal forståelse af endokrinologi (læren om hormoner) og TCM (Traditional Chinese Medicine) i undersøgelsen af, hvordan vi med yoga bedst muligt kan afhjælpe alle de fysiske udfordringer - fra PMS og uregelmæssige menstruationer til infertilitet og overgangsalder - som vi og vores elever kan opleve.

Videreuddannelsen Balance finder sted på følgende tidspunkter:

Fredag d. 20/1, 3/3 og 24/3 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 21/1, 4/3 og 25/3 kl. 11.00-18.00

Søndag d. 22/1, 5/3 og 26/3 kl. 11.00-18.00

Ro - 55 timers videreuddannelse

På det tredje af de tre forløb vender vi blikket indad mod den mere filosofiske og meditative praksis, der siden den klassiske yoga blev formuleret for næsten 2000 år siden har været en integreret del af yogaen.

Første weekend indkredser vi igennem praksis, øvelser og oplæg, hvordan vi kan inddrage en viden om yogafilosofi i vores asana-undervisning og vores virke som yogalærere, også uden at vi nødvendigvis underviser specifikt i filosofi. Hver asana-klasse vil inddrage filosofitemaer, så vi får en fornemmelse af filosofi i praksis, inden vores diskussioner og gruppearbejde. Weekenden er baseret på Ann-Charlottes nyeste yogafilosofibog Vejen hjem - yoga for livet. Der vil også blive tid til at undersøge, hvilken betydning Indiens moderne historie har haft for udviklingen af yoga, fra forrige århundrede og frem til i dag, ligesom vi vil kaste et blik på kommercialisering af yogaen i særligt USA, og hvordan den både synligt og usynligt har indflydelse på, hvordan vi deler yogaen med vores elever og selv går til den på.

Temaet anden weekend er, hvordan vi arbejder med nervesystemet i yoga. Igennem praksis, vejrtrækningsøvelser og oplæg lærer du at sekvensere med fokus på at understøtte nervesystemets evne til at genfinde homeostasis, både for dine elever og dig selv. Vi kigger både på klassisk restorativ yoga, på yoga for de fysiske nerver og på Dr. Stephen Porges’ Poly Vagal Theory, der har inspireret kropsbehandlere og terapeuter igennem mere end tyve år, og hvis videnskabelige validitet pt diskuteres. Vi vil også forbedre vores forståelse af, hvordan vi bedst muligt kan støtte elever, der er udfordret af f.eks. PTSD. Derudover kigge vi på, hvad kinesisk medicin har at sige om mentale udfordringer.

Sidste weekend på tredje 55-timers videreuddannelsesforløb dykker vi ned i meditation og nærende yoga. Her handler det først og fremmest om dig! Vi tager udgangspunkt i den klassiske, buddhistiske tekst Hjerte Sutraen og vi undersøger også, hvordan buddhismen har udviklet sig i Vesten i moderne tid. Men der vil også være god tid til at næres af og dykke ned i stilheden, der inkluderer mindfuld bevægelse og restorative sekvenser. Henimod slutningen af weekenden sætter vi også tid af til at kigge på, hvordan og i hvilke kontekster vi kan dele meditation med vores elever.

Videreuddannelsen Ro finder sted på følgende tidspunkter:

Første og anden weekend

Fredag d. 28/4 og 26/5 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 29/4 og 27/5 kl. 11.00-18.00

Søndag d. 30/4 og 28/5 kl. 11.00-18.00

 

Tredje weekend, meditationsretreat i Magstræde

Fredag d. 23/6 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 24/6 og søndag d. 25/6 kl. 8.30-15.30

Øvrig undervisning mv. for deltagere på 300-timers uddannelsen

Tiende weekend: Private elever, praktikforløb og certificering

Få ting er så tilfredsstillende for en seriøs yogalærer, som når man hjælper sine elever til af favne yogaen på en måde, der giver dem en fornemmelse af fysisk og mental balance i alle livets faser, og hjælper dem til at håndtere hverdagen på en bæredygtig måde.

Uanset om vi er midt i en periode, hvor vi har alt for meget om ørerne, arbejder med en skade eller er ramt af sygdom, er midt i en af livets overgangsfaser eller noget helt fjerde kan et skræddersyet yogaprogram sende os tilbage på det spor, hvor vi føler i hvert fald en grad af overskud og medbestemmelse.

På uddannelsens sidste undervisningsmodul vil vi inddrage al den viden, vi har tilegnet os på de foregående moduler for at fokusere på, hvordan du kan skabe sekvenser til dine privatelever, der giver dem lige præcis, hvad de har brug for, uanset om det er det stille, det styrkende eller det dynamiske.

Denne weekend vil vi også inddrage erfaringer fra deltagernes praktikforløb (læs mere nedenfor).

Tiende weekend

Fredag d. 11/8 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 12/8 kl. 11.00-18.00

Søndag d. 13/8 kl. 11.00-18.00

Master classes og almindelige klasser i Prana

Tilmelder du dig hele uddannelsen - altså 300 timer - indgår ubegrænset yoga og adgang til vores online klasser under hele forløbet. Der vil også løbende (ca. to gange om måneden) blive undervist master classes med afsæt i uddannelsens temaer, som du kan vælge at deltage i i Prana eller tage online. Disse klasser er obligatoriske at deltage i. Deltager du på de kortere forløb kan du tilkøbe dig adgang til disse klasser.

Online anatomi

Som en del af 300-timers uddannelsen får du adgang til vores online anatomikursus, der omfatter 17 videoer og en online manual, så du kan repetere din yoga anatomi i dit eget tempo undervejs.

Egen undervisning, sparring og praktikforløb

Du skal i løbet af uddannelsen undervise både en online klasse, som nogle fra gruppen deltager i og giver feedback på, ligesom du skal deltage i og give feedback på deres (dette er en vigtig del af forløbet). I forbindelse med en af uddannelsens master classes vil der indgå et oplæg om at undervise online, som også vil være tilgængeligt som video efterfølgende.

Du skal også deltage i en lille gruppe, der underviser og giver feedback til hinanden i Prana. Som udgangspunkt lægges disse klasser i uge 32 inden den tiende weekend.

Ann-Charlotte giver både feedback på online videoer og undervisningen i Magstræde.

Du skal derudover planlægge et 8-klasses forløb, der hvor du allerede underviser eller for en privatelev (det kan også inddeles i to 4-klassers forløb), ud fra et eller flere af uddannelsens temaer. Du aftaler på forhånd forløb og tema med Ann-Charlotte. Som afslutning på uddannelsen skal du aflevere din beskrivelse af forløbet, dine sekvenser og de tanker, du gjorde dig undervejs. Du vil modtage skriftlig feedback.

Efter både Energi, Støtte og Ro får du udleveret en mindre skriftlig opgave, som skal afleveres, så du har mulighed for at få gennemarbejdet det underviste materiale.

Pris for hele uddannelsen og pris for de kortere forløb

Prisen for 55-timers forløbene er 8500,- pr. forløb. Der er kun otte pladser reserveret på hvert forløb til deltagere, der ikke er tilmeldt hele uddannelsen, så vi anbefaler dig at tilmelde dig hurtigst muligt.

Prisen for 300-timers uddannelsen er 31.000,- og betales som depositum (5000,-) ved tilmelding, samt i enten en (betales d. 1/9) eller to rater (betales d. 1/9 og 1/2). Alle indbetalinger sker til 6737-1054791. Send dit cvr. nr. og firmanavn, hvis du skal bruge en faktura.

Hvis du kun er tilmeldt videreuddannelsesforløbene, men undervejs beslutter dig for at tage hele uddannelsen, bliver din samlede pris 32.000,- Vi trækker således det fra uddannelsens samlede pris, som du allerede har betalt, minus et administrationsgebyr på 1000,-

Indbetalinger refunderes ikke.

Sådan bliver du optaget

Som udgangspunkt skal du undervise yoga fast for at blive optaget på 300-timers uddannelsen, men du behøver ikke undervise på fuld tid - et hold om ugen eller lignende er fint. Deltager du udelukkende på 55-timers forløbene, optager vi også passionerede udøvere, der ikke underviser. Skriv dog til os, hvis du gerne vil være med på hele forløbet, men ikke arbejder som yogalærer. Så kan vi nok finde en løsning.

Vi forventer, at alle ansøgere til 300-timers uddannelsen som minimum har en 200-timers YA-godkendt uddannelse, men du kan få dispensation, hvis du har noget tilsvarende, så længe du er indforstået med, at vi ikke kan give dig en RYT-certificering. Kender du os ikke allerede, anbefaler vi, at du kommer forbi til en klasse hos Ann-Charlotte og hilser på før uddannelsen starter.

Send en mail til pranayogashala@gmail.com med din tilmelding. Vi glæder os til masser af fordybelse og fællesskab!